Käyttäjän Leena Kaijala blogi

Pro Morsfjärden yhdistys täyttää syksyllä 20 -vuotta.Muutaman vuoden tauon jälkeen pidämme jälleen jäsentilaisuuden Liiku Morsfjädenillä teemalla.Tilaisuus pidetään perinteiseen tapaan Kanoottikerho Kajakuksen piha-alueella, jota kerho ystävällisestimeille tätä tilaisuutta varten lainaa.

Vuosikokous pidetään zoom-kokouksena
maanantaina 10.6.2024 alkaen kello 17.30
Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat sekä kerrotaan kesällä 2023 toteutetusta uposkasvillisuuden poistohankkeesta

Morsfärdenin kunnostushanke 2023 on alkamassa. Toivomme kaikki hartaasti, että tähkä-ärviä, joka nyt pyritään poistamaan juurineen, pysyisi puhdistetulta alueelta poissa.

Kahden koronakesän jälkeen pääsemme jälleen viettämään yhdistyksen jäsenten yhteistä Liiku Morsfjärdenillä päivää
lauantaina 16.7 alkaen klo 12 kanoottikerto Kajakuksen rannassa.

Aija Nieminen esitteli Metsähallituksen VELMU-hanketta Pro Morsfjärden ry:n vuosikokouksessa 13.6.2022

Vedenalaisen meriluonnon kartoittajat löysivät harvinaisia ja meriluonnon monimuotoisuuden kannalta merkittäviä lajeja muun muassa Lauttasaaren edustalta, Tahvonlahdelta ja Espoon Kytöstä.

Pro Morsfjärden ry:n jäsenet on kutsuttu jäsenkirjeellä vuosikokoukseentorstaina 10.6.2021 alkaen klo 17. Tiedot kokoukseen liittymisestä löydät jäsenkirjeestäsi.

 

 

Tähkä-ärviää on paljon Vivastenin eteläpuolella ja paikoin muualla Vivastenin ympärillä.

ELY-keskuksen luvalla ja Kirkkonummen kunnan vesienhoitoavustuksen avulla saatiin Morsfjärdenin salmien ruovikkoreunat niitettyä kolmannen kerran. Näin toivotaan saatavan lahden virtaus pidettyä toiminnassa. Tähkä-ärviätilanne on edellisiä vuosia parempi.

Toivottavasti saamme kaikki tahoillamme nauttia Morsfjärdenistä ja lahdella liikumisesta terveinä.Lahden vedenpinnan korkeus on alkukesällä vaihdellut kovasti, mutta vesi on ollut uimakelpoista ja välillä mukavan lämmintäkin